• Nieuws
 • Over Thuis in Emmen
 • Agenda
 • Contact
 • Zwemschool Born2Swim: ‘Plezier in zwemmen staat voorop’

  Zwemschool Born2Swim: ‘Plezier in zwemmen staat voorop’

  Voor zwemles met veel persoonlijke aandacht, moet u bij zwemschool Born2Swim zijn. Eigenaar Dianne Hoogenkamp-de Jager ontvangt alle waterratjes vanaf vierenhalf jaar met open armen. ‘Plezier in het zwemmen staat voorop!’

  Sinds 2015 heeft Dianne (32) haar zwemschool Born2Swim in Gramsbergen. Op de vraag of ze dat al van kleins af aan wilde, moet ze lachen. ‘Ik wilde graag een eigen hotel’, bekent ze. ‘Maar het is uiteindelijk dit geworden. En daar heb ik geen dag spijt van gehad!’ Zelf is Dianne gek op zwemmen. Een passie die er met de paplepel is ingegoten, want haar moeder is zweminstructrice. ‘Toen ik zestien was, ‘sleepte’ zij mij mee naar het zwembad en dan was ik haar assistent. De passie voor goed zwemles heb ik van haar gekregen.’

  Goed & helder

  Het aanbod bij Born2Swim is heel breed, want Dianne en haar team geven niet alleen regulier zwemles. Ook kinderen met speciale behoeften kunnen bij de zwemschool voor de diploma’s A tot en met C terecht. Wij geven ook lessen aan kinderen met een rugzakje. Kinderen met bijvoorbeeld autisme. Die moet je anders benaderen. We nemen alle tijd voor ze en indien nodig geven we ze één op één les.

  Als Dianne zichzelf moet omschrijven als zwemjuf, dan geeft ze aan dat ze van duidelijkheid houdt. ‘Kinderen weten wat ik van ze verwacht. Natuurlijk vind ik een grapje ook belangrijk, maar ik wil aan het einde van de les goede vooruitgang hebben bereikt.’ Afwisseling van lol en serieus bezig zijn met zwemmen vindt de zwemjuf belangrijk. ‘Kinderen leren dan sneller en behouden de lol en plezier in het water.’

  Haar aanpak werkt, want Born2Swim heeft een slagingspercentage van ruim 90% binnen een schooljaar voor zwemdiploma’s A, B en C.

  Iedereen is welkom

  Het succes heeft wel een keerzijde, al vindt Dianne dat niet. ‘Ik draai weken van gemiddeld veertig uur. Maar dat vind ik niet erg: ik heb van mijn hobby m’n beroep gemaakt en ik ben gelukkig als ik in het water sta. Als ik dan een kindje met het downsyndroom naar de overkant zie zwemmen, en vervolgens glundert door die prestatie, dan gloei ik helemaal. Dat doet me zo goed!’ Inmiddels is er wel een wachtlijst bij Born2Swim, maar Dianne benadrukt dat ouders zich daardoor niet moeten laten afschrikken. ‘Neem gewoon contact met ons op en we bespreken wat er mogelijk is.’

  Waar Born2Swim zich in kenmerkt

  Tot slot nog even een paar punten die zwemschool Born2Swim kenmerken: er zijn altijd kleine groepjes van maximaal zes tot acht kinderen per instructrice. ‘Zo kunnen we iedereen de juist aandacht geven die ze verdienen’, vertelt Dianne. Ze vult aan: ‘We zijn ook zeer kindvriendelijk, de lessen vinden plaats in een nieuwe overdekt zwembad met een aangename watertemperatuur en de communicatie naar de ouders is altijd helder. Zo werken we met een gratis app die op een handige manier de voortgang van de kinderen laat zien.’

  Wilt u meer weten over zwemschool Born2Swim in Gramsbergen? Kijk dan op www.zwemschoolborn2swim.nl of bel geheel vrijblijvend met 06 27 06 02 15.

  Op de website vindt u een duidelijk overzicht van alle zwemlesmogelijkheden.