• Nieuws
 • Over Thuis in Emmen
 • Agenda
 • Contact
 • Tangenborgh zet in op duurzaam en groen en gaat elektrisch rijden

  EMMEN- Zorggroep Tangenborgh zet steeds meer in op duurzaam en groen om zo naast het verlenen van goede ouderenzorg ook haar steentje bij te dragen aan een schoner milieu. Daarom werd op 1 februari jl. de eerste elektrische auto voor Tangenborgh afgeleverd bij woonzorglocatie De Bleerinck.

  Ook op andere fronten probeert Tangenborgh groener te werken. Zo zijn er maatregelen genomen om minder te printen en heeft de organisatie meegedaan met het project Duurzaam en Gezond aan tafel. Door het serveren van lekker en duurzaam eten, verbetert de gezondheid en neemt de kwaliteit van leven van bewoners en cliënten toe. Hierdoor zijn minder medicijnen en dieetvoeding nodig, waardoor de zorgvraag daalt. Bovendien is er minder verspilling van voedsel, wat een positief milieueffect heeft.

  Inkoper en projectmedewerker Vincent van Harteveld vindt het belangrijk om als relatief grote organisatie mee te werken aan een betere wereld. Van Harteveld: ‘’Er zijn meer manieren om duurzaam en groen aan de weg te timmeren. Daarvan is het rijden met een elektrische auto er één. Duurzaamheid in de praktijk toepassen kunnen we niet altijd alleen en daarom wordt op meerdere fronten de samenwerking met andere partijen aangegaan. Zo hebben we voor het uitzoeken en leveren van de elektrische auto samengewerkt met Mobility Service. Ikzelf heb er alle vertrouwen in dat duurzaamheid in de toekomst steeds vanzelfsprekender wordt.’’

  De Renault Kangoo Z.E. is een volledig elektrische bedrijfswagen waarmee gemiddeld 180 kilometer gereden kan worden voordat hij opnieuw moet worden opgeladen. De auto zal door de technische dienst van Tangenborgh worden gebruikt voor het vervoer van materiaal en rijden naar de verschillende locaties om daar klussen te doen. Tangenborgh biedt verzorgingshuiszorg, verpleeghuiszorg en wijkzorg op en vanuit 16 locaties in de gemeenten Emmen, Coevorden en Borger-Odoorn (Zuidoost-Drenthe) en is specialist op het gebied van psychogeriatrie (dementiezorg). Voor Tangenborgh zijn wonen, welzijn en zorg onlosmakelijk met elkaar verbonden. Er wordt door de medewerkers op ingezet om bewoners/cliënten hun leven te laten voortzetten zoals ze dat zelf wensen, ondanks het feit dat de oudere zorg nodig heeft en misschien moet verhuizen naar een woonzorglocatie.

  Voor meer informatie kijk op www.tangenborgh.nl of bel of mail naar (0591) 68 16 16, info@tangenborgh.nl