• Nieuws
 • Over Thuis in Emmen
 • Agenda
 • Contact
 • De succesformule van dé pizzeria 
 op het Drentse platteland


  Het was een hele gok voor twee jonge ondernemers uit Emmen van destijds 21 en 23 jaar oud. Zij verbouwden hun woonhuis tot een Italiaans restaurant met 58 zitplaatsen. Niemand had durven dromen dat meer dan 25 jaar later zij hier nog steeds met veel passie hun werk uitoefenen. Het restaurant telt 134 zitplaatsen en vorig jaar ging de schop in de grond voor een uitbouw waarmee het aantal zitplaatsen uitbreidt naar 150.


  In de gemeenteraad werd destijds stiekem gewed om een kratje bier dat het ondernemerskoppel Arnoud en Angelique Waalkens binnen een jaar de handdoek in de ring zouden gooien. ‘Een pizzeria op het Drentse platteland?’ luidde een krantenkop rond de opening van Trivio del Villaggio. Maar de twee jonge ondernemers waren vastberaden criticasters het tegendeel te bewijzen. En hoe! Sinds de opening in 1990 weten elk jaar meer gasten de pizzeria te vinden. De zaak groeide langzaam maar zeker uit haar jasje en met name in het weekend moesten de ondernemers steeds vaker nee verkopen. En zo gebeurt het dat vorig jaar het besluit valt om uit te breiden. De uitbouw is speciaal bedoeld voor grotere gezelschappen. In de kelder komt een grote speelruimte voor kinderen. Bij de start van het hoogseizoen, op 7 juli zal de uitbouw in gebruik worden genomen.

  Angelique en Arnoud hebben nog steeds hetzelfde enthousiasme en profesionaliteit als de eerste dag dat ze de deuren openden. Toch is er in de afgelopen jaren wel veel veranderd. Biologische producten en duurzaam ondernemen zijn een vast onderdeel geworden van de bedrijfsvoering.

  Het bedrijf blijft innoveren en probeert zichzelf blijvend te verbeteren. De pizzeria serveert diverse gerechten waaronder pizza met parmaham, rucola, parmezaan en truffelolie, zalmforel van de gril met verse knoflook en Siciliaanse olijfolie, lams t-bone van de lavasteelgril met rozemarijn en zeezout, pasta al cuoco met stukjes ossehaas en basilucum-tomatensaus en dit is nog maar een kleine greep uit de zeer uitgebreide menukaart. Alles wordt dagelijks vers bereid.

  Veel gasten komen al vanaf het eerste jaar dat de pizzeria opende. Inmiddels nemen zij hun kinderen en kleinkinderen mee, waardoor Angelique en Arnoud letterlijk een derde generatie hebben zien opgroeien. U bent van harte welkom om eens gezellig met familie, vrienden of collega’s een hapje te komen eten. Graag tot ziens, Benvenuto!

  Pizzeria Trivio del Villagio

  De Kockstraat 8, 7855 TC Meppen

  T. 0591 – 371 254

  www.trivio-del-villaggio.nl