• Nieuws
 • Over Thuis in Emmen
 • Agenda
 • Contact
 • Snoek Puur Groen voor pure tuinbeleving

  Wij als hoveniers zijn er voorstander van om in onze tuinen zo veel mogelijk pure producten te gebruiken. Producten die dicht bij de natuur staan. De natuur is groen en die kleur past ons wel! De balans tussen groen en grijs is in tuinen vaak verstoord.

  We zien vaak grote oppervlaktes met tegels of grind met heel weinig groen. Kwaliteit van leven is hier ver te zoeken en dat is jammer. Meer groen zorgt juist voor meer gezondheid en levensgeluk, wij willen dat graag doorgeven aan onze volgende generatie.

  Wij gaan steeds meer op zoek naar een duurzaam gebruik van natuurlijke hulpbronnen – grondstoffen, water, lucht, energie en natuurlijk groen. Een groene buitenruimte voorziet ons niet alleen van zuurstof, het groen neemt bovendien CO2 op uit de lucht, waardoor het broeikaseffect verminderd. Groen zorgt voor verkoeling op warme dagen, groen neemt water op en kan fijnstof uit de lucht halen. We zien ook dat met meer groen de biodiversiteit toe neemt, er komt meer ruimte voor vogels, vlinders, bijen en egels. Kortom, door meer groen gaat de kwaliteit van het leven omhoog.
  Bij pure tuinbeleving denken we ook aan eerlijke en duurzame producten. Wij kijken kritisch naar het gebruik van onze producten, wat is de herkomst en hoe is het gemaakt. Zo gebruiken wij steeds meer gebakken kleiklinkers in plaats van betonsteen. Een kleiklinker wordt gemaakt in Nederland en is een puur natuurlijk product wat een leven lang mee gaat. Een betonproduct maken kost veel meer energie en verslijt bovendien snel. De hoveniers van Snoek Puur Groen werken steeds meer met hergebruikt materiaal.Bestaande verharding in de tuin keren we dan om, de onderkant is vaak nog heel mooi en kan zeker nog 15 jaar mee. Bovendien is deze methode ook nog eens budgetvriendelijk.

  Ook maken we veel vaker gebruik van een natuurlijke manier van waterafvoer. Regenpijpen kunnen bijvoorbeeld afgekoppeld worden en aangesloten op een infiltratiekrat of een wadi. Deze methode zorgt ervoor dat het water op een natuurlijke manier in de grond weg zakt en niet wordt afgevoerd op het riool, dus minder waterproblemen bij hevige stortbuien.

  Wilt u weten wat Snoek Puur Groen voor u kan betekenen bij het inrichten van uw buitenruimte en hoe we omtoveren tot een groene levende tuin met pure tuinbeleving? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

  Snoek Puur Groen
  Willem Schoutenstraat 12
  7825 VV Emmen
  T. 0591 – 315 765
  www.snoekpuurgroen.nl