• Nieuws
 • Over Thuis in Emmen
 • Agenda
 • Contact
 • Snoek Hoveniers: voor een groene levende tuin

  Snoek Hoveniers: voor een groene levende tuin

  In ons vak moeten we altijd innovatief zijn, ons laten inspireren door de mooie dingen om ons heen. Een groene tuin is heel belangrijk. Het is wetenschappelijk onderzocht dat een groene tuin stress reduceert en aanzet tot een gezonde leefstijl. We zien in ons vak steeds meer dat de verstening in de tuinen afneemt, dat de tuinen steeds groener worden.

  Dat hoeft niet te betekenen dat er meer onderhoud uitgevoerd moet worden. Door te kiezen voor een uitgekiende plantenmix en de juiste aantallen per m2 is er jaarrond meestal maar heel weinig onderhoud nodig. Wie wordt er nu gelukkig van een tuin vol grind of tegels? Een tuin is vooral een plek om heerlijk buiten te zijn, te genieten van de natuur, te ontspannen met een mooi boek, om er in te werken of er juist lekker in te zitten om te eten of een borrel te drinken. Een tuin moet zeker uitnodigend zijn om er een wandeling in te maken en om vanuit de woonkamer er naar te kijken. Vooral de kleur groen nodigt hier uit, harde materialen hebben over het algemeen die eigenschap niet. Groen zorgt voor leven in de tuin, er is ruimte voor bijen, hommels, vlinders en vogels. We kunnen genieten van geuren en kleuren. Veel groen zorgt voor Co2 reductie en dat het minder heet wordt in de tuin. Het regenwater zal langzaam op een natuurlijke manier in de bodem infiltreren waardoor het riool niet overloopt bij hevige plensbuien.

  Een mooi voorbeeld van een tuin welke we onlangs hebben aangelegd is een kleine voortuin in het Friese Burgum. In een traditioneel straatbeeld van een jaren 70 nieuwbouwwijk met veel blik voor de deur en stoeptegels, hebben we een kleine groene oase aangelegd ingericht met veel bloeiende planten, siergrassen en een appelboom. Vlinders fladderen er nu weer vrolijk rond. Er zitten vogels in de boom en er zijn weer hommels en bijen te zien. En een goed voorbeeld doet goed volgen. Drie huizen verder op zijn ze nu ook bezig de tuin opnieuw in te richten. Dus grind en tegels weg en de tuin weer groen maken!

  Een groene tuin is vooral ook een duurzame tuin waarin we geen gebruik maken van kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen. Een groene tuin is geen doel op zich, het is juist een middel om de kwaliteit van ons bestaan duurzaam te verbeteren. Wij komen graag bij u langs om u te helpen bij het opnieuw inrichten van u groene levende tuin. Wilt u meer weten wat Snoek Hoveniers voor u kan betekenen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

  Willem Schoutenstraat 12
  7825 VV Emmen
  T. 0591 – 31 57 65
  info@snoekgroep.nl
  www.snoekgroep.nl