• Nieuws
 • Over Thuis in Emmen
 • Agenda
 • Contact
 • Snoek hoveniers: uw duurzame tuinpartner


  Wie denkt dat hoveniers die dagelijks met hun handen in de aarde wroeten en in hun werk rekening houden met alle elementen van moeder natuur, per definitie duurzaam werken heeft het mis. Regelmatig gebeurt het nog dat hoveniers werken met geïmpregneerd hout vol gifstoffen of gebruik maken van schadelijke kunstmest. Zo niet bij de hoveniers van Snoek, waar duurzaamheid al jaren wél vanzelfsprekend is.


  Het bedrijf legt tuinen aan die een lang leven beschoren zijn en die het milieu en de leefomstandigheden verbeteren. In Exloo realiseerde het hoveniersbedrijf enkele jaren geleden zelfs de meest duurzame tuin van Nederland. Snoek Hoveniers beperkt de afvalstromen in de tuin zoveel mogelijk door veel materiaal te hergebruiken. Zo bestaat de tuin in Exloo voor 80% uit materialen die zijn hergebruikt. Het hoveniersbedrijf werkt samen met bedrijven die gespecialiseerd zijn in het leveren van duurzame producten en diensten.

  Het besef dat grondstoffen niet onuitputtelijk zijn is groot bij Snoek Hoveniers. Door de vraag naar tropisch hardhout worden er hele oerwouden leeggeroofd. Daardoor verdwijnen er veel bossen ongeoorloofd en hiermee ook de leefgebieden van vele dieren. Het hoveniersbedrijf gebruikt dan ook hout met een keurmerk dat uit gebieden komt waar de bosbouw veel duurzamer is. Wanneer er materiaal uit de eigen omgeving gebruikt kan worden, kiest het bedrijf liever daarvoor dan alternatieven die van ver over de grens moeten komen.

  De tijd dat particulieren hun tuin liever volledig betegelden is voorbij. De tuinen die Snoek Hoveniers realiseert zijn dan ook grotendeels groen. Een recent project waar het bedrijf trots op is, is de tuin van woonzorgcentrum De Paasbergen in Odoorn. In deze belevingstuin staan mens en natuur centraal. De tuin staat vol geurende planten waar veel dieren als vlinders, vogels en bijen op af komen.

  Er is gekozen voor planten van vroeger die bij bewoners zorgen voor herkenning, zoals rododendrons en hortensia’s. De herinneringen van vroeger maakt het leven van de bewoners een stukje rijker. Er is een activiteitenprogramma waarbij mensen zelf in de tuin kunnen werken en binnenactiviteiten kunnen makkelijk worden verplaatst naar buiten dankzij het grote terras dat is aangelegd. Bewoners maken graag een ontspannen wandeling door de tuin.

  Duurzaamheid betekent voor Snoek Hoveniers ook dat er goed wordt gezorgd voor personeel. Het bedrijf is zuinig op haar personeel. De hoveniers werken op een veilige manier. Toch blijft het een lichamelijk zwaar beroep. Alle honderd medewerkers mogen dan ook onbeperkt gebruik maken van een fysiotherapeut die op vaste contractbasis is aangesloten bij Snoek hoveniers.

  Van advies en ontwerp tot aanleg, renovatie of onderhoud, voor zowel particulieren als bedrijven: Het bedrijf ademt duurzaamheid. Wilt u meer weten wat Snoek Hoveniers voor u en uw tuin kan betekenen? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met een van de twee vestigingen bij u in de buurt!

   

  Vestiging Grou

  Biensma 6

  9001 ZZ Grou

  T. 0566 – 62 15 41

  info@snoekgroep.nl

  www.snoekgroep.nl


   

  Vestiging Nieuw-Dordrecht

  Klazienaveensestraat 107

  7885 BC Nieuw-Dordrecht

  T. 0591 – 31 57 65

  NWdordrecht@snoekgroep.nl

  www.snoekgroep.nl