• Nieuws
 • Over Thuis in Emmen
 • Agenda
 • Contact
 • Psychomotorische therapie (PMT) Ervarend leren werkt!

  Psychomotorische therapie (PMT) Ervarend leren werkt!

  Flow ouder en kind begeleiding biedt psychomotorisch therapie (PMT) voor kinderen en volwassen in de leeftijd van 0 tot 88 jaar. Flow is gespecialiseerd in Sherborne en OKI-B.

  Psychomotorische therapeuten onderscheiden zich van andere hulpverleners door het toepassen van diverse non-verbale activiteiten. Veelal gaat het om het ervaren en leren (h)erkennen van eigen reactiepatronen. Lichaamstaal speelt daarbij een belangrijke rol. PMT sluit aan bij de sterke en positieve kant van de deelnemer. PMT is geschikt voor o.a. bewerkstelligen van verandering, ontwikkeling, stabilisatie of acceptatie op emotioneel, gedragsmatig, cognitief, sociaal of op lichamelijk gebied.

  Sherborne

  Sherborne is ontwikkeld vanuit de observatie van de bewegingen van baby’s. Gedragen en ondersteund worden, ingepakt en gewassen worden zijn voor een baby de eerste lichamelijke gewaarwordingen. Deze fysieke ervaringen zijn tegelijk de allereerste leerervaringen. Door veel met het lijf bezig te zijn, krijgt het kind een gevoel van lichamelijke zekerheid en leert hoe het met zijn lichaam moet omgaan. Dit lichaamsbewustzijn helpt het kind vertrouwen en controle te krijgen over zijn lichaam en maakt het klaar om zijn omgeving te ontdekken.

  Ouder-Kind Interactie-Bewegingspel

  OKI-B is gebaseerd op de bewegingspedagogiek van Sherborne en is specifiek voor ouders en kinderen in de leeftijd tot 9 jaar. Het samen plezier ervaren staat voorop. Voor de ontwikkeling van een kind is het belangrijk dat het een goede band heeft met zijn opvoeders. Soms verloopt het contact tussen de opvoeders en kind niet vanzelf en ervaren ze problemen in de omgang. OKI-B kan ouders helpen om weer in hun kracht te komen en de mogelijke problemen op spelenderwijs te verbeteren.

  Voor meer informatie: info@ouderenkind.nu Facebook; Flow ouder en Kind begeleiding Dorien Herbers- Volkerts