• Nieuws
 • Over Thuis in Emmen
 • Agenda
 • Contact
 • Praktijk voor Vitametik nu ook in Coevorden

  Praktijk voor Vitametik nu ook in Coevorden

  Vitametik is een vorm van manuele therapie voor de ontspanning van het gehele spierstelsel, waardoor ook het zenuwstelsel van druk bevrijd kan worden. Bij deze methode worden er geen wervels gemanipuleert.

  Meestal begint het met drukte, spanning of een val: de nek- en schouderspieren worden opgetrokken. Het lichaam neemt automatisch een andere houding aan om de pijn te ontzien. De spieren proberen de spanning via de rug met tegenspanning te compenseren. Dit leidt tot een foutieve houding en vervolgens een bekkenscheefstand of terwijl een musculair beenlengteverschil. De natuurlijke constructie is uit balans. Al door de kleinste druk van de spieren op de zenuwbanen, die rondom de wervelkolom vanuit het ruggemerg uittreden, ontstaat pijn, een waarschuwing van het lichaam. Er kunnen allerlei klachten ontstaan zoals hoofdpijn, duizeligheid, slapeloosheid, nekklachten, rugpijn, spit, ischias, heup-of knieklachten of zelfs een hernia.

  Vaak voelen we niet dat we een bekkenscheefstand hebben, behalve als het verschil zo groot is dat de broek aan de ene kant langer is dan aan de andere kant. Pas na een vitametische behandeling, waarbij de spieren weer tot ontspanning zijn gekomen, merken we op dat we weer in balans zijn. De zenuw-banen krijgen de kans de informatiestroom vanaf de hersenen te verbeteren en blokkades op te lossen. De behandeling: d.m.v. een pijnvrije behandeling van de schuine halsspier kan men de constante spanning als een kettingreactie los laten. De ontspanning verspreidt zich via de spieren van de wervelkolom over het gehele lichaam. Of het doel bereikt wordt, herkent Allette Nakken aan een beenlengtetest die voor en na een behandeling uitgevoerd wordt. Aansluitend mag men nog 20 minuten rusten om de ingeleide ontspanning te vestigen. Vaak zijn er maar enkele behandelingen nodig om voor een langere periode de spanning los te laten en daarmee het zelfhelings- en regeneratieproces weer optimaal te laten werken.

  Allette Nakken is aangesloten bij de “Berufsverband für Vitametik” in Duitsland. Sinds 2009 voert ze haar praktijk uit in Duitsland en sinds kort ook in Nederland bij “Invita-active” aan de Modem 2d te Coevorden.

  Voor meer informatie kunt u bellen of mailen naar:

  Allette Nakken
  Praktijk voor Vitametik
  Modem 2d, 7741 MJ Coevorden
  T. 0524-518819
  06-30666284
  info@invita-active.nl

  www.invita-active.nl