• Nieuws
 • Over Thuis in Emmen
 • Agenda
 • Contact
 • Liefdevol gedenken

  Liefdevol gedenken

  Rituelen. Ook jij kent ze. Bij een geboorte eten we beschuit met muisjes, op een verjaardag blazen we kaarsjes uit. Om er maar een paar te noemen. Rituelen horen bij het leven. Ze verbinden mensen in een overgangssituatie. En dus zijn er ook rituelen bij overlijden. Een condoleance of een uitvaartbijeenkomst/afscheidsdienst bijvoorbeeld. Rituelen geven rust, structuur en houvast.

  (G)een ritueel

  Alles wat je met aandacht doet en waar je betekenis aan geeft, kan een ritueel worden. En daardoor kan een ritueel heel persoonlijk en waardevol zijn na het overlijden van een naaste. Maar heb jij niets met rituelen, dan kan het verhaal van de overledene ook op een andere manier uitgedrukt worden.Mijn naam is Evelien Hulter. Ik ben ritueelbegeleider en uitvaartspreker. Als er behoefte aan is, help ik bij de invulling van de uitvaartbijeenkomst. Ook kan ik tijdens deze bijeenkomst spreken.

  Uitvaartbijeenkomst

  In de bijzondere dagen tussen het overlijden en de uitvaart maken we een pas op de plaats. Zodat er rust komt. Rust om herinneringen te delen en na te denken over de invulling van de uitvaartbijeenkomst. Welke woorden, muziek, beelden – en misschien symbolen en rituelen – vertellen het verhaal van de overledene. En wat is daarbij troostend voor naasten. In verdriet en gemis, liefde ontdekken en onder de aandacht brengen. Dat is waardevol. En telkens anders. Omdat ieder leven uniek is.

  Ingetogen. Uitbundig. Traditioneel. Eigentijds. Je wilt het geleefde leven eren. Met in gedachten het verdriet om het sterven, en het voorzichtige zoeken naar een nieuwe vorm van verbinding. Daarom doet het er toe wat gezegd wordt en hoe het gezegd wordt. Samen vinden we wat nodig is voor een persoonlijk en liefdevol gedenken.

  Informatie

  Aanvullende informatie en contactinformatie vind je op mijn website: www.evelienhulter.nl

  Evelien Hulterritueelbegeleider | uitvaartspreker