• Nieuws
 • Over Thuis in Emmen
 • Agenda
 • Contact
 • La Vida uitvaartbegeleiding: persoonlijke aandacht bij elke uitvaart

  La Vida uitvaartbegeleiding: persoonlijke aandacht bij elke uitvaart

  Ineens is het die dag. De dag die je vreesde. De dag dat je moeder dood gaat. Dwars door haar verdriet heen ontdekt Margriet Hassing (44) uit Emmen dat een einde van een leven ook een nieuw begin kan zijn.

  Margriet, getrouwd en trotse moeder van een dochter, is sinds eind 2015 eigenaar van La Vida uitvaartbegeleiding.

  Waarom uitvaartbegeleiding?

  Na het te jong overlijden van haar moeder kwam er bij Margriet een denkproces op gang. Over hoe een uitvaart en de weg hiernaar toe er uit zou moeten zien. Margriet gelooft dat het anders kan en dat veel mensen iets anders willen dan een standaard uitvaart. Ze besloot het niet bij ideeën alleen te laten, maar om de daad bij het woord te voegen. Ze stapte zelf in de uitvaartwereld. Rondde met succes een opleiding af en heeft nu meer dan een jaar haar eigen bedrijf: La Vida uitvaartbegeleiding.

  “Een uitvaart is meer dan alleen begraven of cremeren. Een uitvaart is 100% liefde, het laatste wat je voor iemand kunt doen.”

  Van de stap die Margriet zette, heeft ze geen seconde spijt gehad. Het bieden van de laatste zorg en alle aspecten die hier bij horen, is haar op het lijf geschreven. “Bij een uitvaart wil ik recht doen aan de overledene: een spiegel van het leven creëren. Ik kijk naar wat de nabestaanden nodig hebben om goed afscheid te kunnen nemen.” Margriet geeft de nabestaanden tijd om over hun keuzes na te denken. Want niet alles hoeft binnen een dag te worden geregeld. Door te luisteren en door haar empathisch vermogen kan ze de wensen van de overledene en nabestaanden vertalen ineen persoonlijke uitvaart.

  Margriet heeft het afgelopen jaar mooie, persoonlijke en liefdevolle uitvaarten op bijzondere locaties mogen verzorgen. Haar aanpak spreekt aan, zo blijkt. “Margriet, ik wil je bedanken voor de goede begeleiding van de uitvaart van mijn moeder. Ik vond je rust en geduld erg prettig. Ook viel me op dat je goed oog had voor wat ons wel en niet aansprak. Het heeft voor mij geleid tot een week waar ik met een goed gevoel op terugkijk”, zo luidde één van de diverse positieve en persoonlijke reacties die La Vida uitvaartbegeleiding inmiddels heeft ontvangen. Margriet is 24 uur per dag, zeven dagen in de week bereikbaar voor advies en hulp. Ongeacht hoe en waar u bent verzekerd. In de meeste gevallen ben je vrij om te kiezen voor een uitvaartonderneming die het beste bij u past. Bijvoorbeeld La Vida uitvaartbegeleiding.

  Soms is er behoefte om voor het sterven al contact te hebben. Dit kan bijvoorbeeld bij ziekte, maar ook omdat u het een prettig idee vindt dat alles rondom uw uitvaart al tijdig en in alle rust is besproken. Margriet biedt u vrijblijvend en kostenloos een wensengesprek aan en u ontvangt van haar het boek ‘Mijn afscheid’.

  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Margriet Hassing via 06 – 250 164 83 of info@uitvaartlavida.nl.

  Kijk ook eens op www.uitvaartlavida.nl

  Zondag 21 mei aanstaande is Margriet te vinden op de inspiratiedag van natuurbegraafplaats Hillig Meer in Eext.