• Nieuws
 • Over Thuis in Emmen
 • Agenda
 • Contact
 • Jan Kalk Natuursteen

  Jan Kalk Natuursteen

  Ambachtelijk Steenhouwerij Jan Kalk Natuursteen werkt al bijna 130 jaar met natuursteen. Natuursteen is een verzamelnaam voor graniet, marmer, leisteen en kwartsiet. Geïmporteerd in ruwe of bewerkte vorm en door eigen inkopers kritisch geselecteerd op kwaliteit. Met deze directe inkoop zijn wij tevens in staat uw wensen te realiseren tegen een betaalbare prijs.

  De huidige eigenaar is alweer de vijfde generatie uit het steenhouwersgeslacht Kalk. De betovergrootvader van de heer J. Kalk begon in 1887 met het bedrijf en is in bijna 130 jaar uitgegroeid tot een onderneming met een uitgebreid en modern machinepark en 8 toegewijde en gedreven vaklieden.

  Jan Kalk Natuursteen is gespecialiseerd in het ontwerpen, produceren en plaatsen van gedenkstenen en bouwwerken in elke gewenste vorm of uitvoering. Al uw wensen in natuursteen kunnen verwezenlijkt worden in ons modern machinepark. Diverse vakmensen zagen, schuren, hakken en polijsten aan de steen totdat het gewenste resultaat is bereikt. De productie is volledig in eigen beheer, waardoor er flexibel en gericht op uw wensen ingespeeld kan worden. Door deze eigen productie kunnen korte levertijden gerealiseerd worden.

  Naast computergestuurde machines kan het echte vakmanschap, zelfs in deze tijd , nog lang niet weggedacht worden. Bij het aanpassen van oude opschriften, het hakken van speciale ornamenten en restauratiewerkzaamheden zijn wij trots op de aanwezige vakkennis en jarenlange ervaring.

  Wij zijn dan ook tevens een erkend leerbedrijf. U kunt ook onderhoudscontracten bij ons afsluiten, waarbij wij een gedenksteen 1 of meerdere keren per jaar controleren en schoonmaken. Ons product kunt u aanschouwen in onze ruim opgezette en verwarmde showrooms te Stadskanaal en Emmen, waarbij u begeleidt kan worden door onze ervaren adviseurs. Deze nodigen u hierbij van harte uit om eens vrijblijvend een kijkje te komen nemen.